ریموت دسکتاپ چیست؟
اگر شما از سیستمی استفاده میکنید که احتیاج دارید که به سیستم دیگری جز آن دسترسی داشته باشید سرویس اتصال از راه دور یا Remote Desktop این امکان را به شما می دهد که همه چیز برای شما از راه دور قابل دسترس باشد.
تا وقتی که سیستم مورد نظر شما روشن باشد شما می توانید فایل های خود را جابجا کنید و یا برنامه ی خاصی را اجرا کنید و حتی مشکلات برنامه ی خاص و یا آن سیستم را بررسی و حل کنید و یا به صورت از راه دور با آن کار کنید.
در واقع شما با سرویس ریموت دسکتاپ و یا اتصال از راه دور می توانید به صورت همزمان به چند سیستم دسترسی داشته باشید خواه آن سیستم ها در دفتر قرار داشته باشند خواه در منزل.
اگر از طریق سرویس vpn وارد شبکه ی دیگری شوید می توانید از آن سیستم برای وصل شدن به سیستم های دیگر در آن دفتر و یا شرکت استفاده کنید.
سرویس ریموت دسکتاپ و یا اتصال از راه دور در ویندوز تعبیه شده است اما به عنوان یک برنامه تحت عنوان “Windows ۱۰ Universal” در Microsoft Store نیز وجود دارد. اگر شما به سیستمی که تحت ویندوز نیست هم دسترسی داشته باشید این سرویس در دستگاه های مک IOS و اندروید نیز قابل دسترس است.
ریموت دسکتاپ (Remote Desktop) و آموزش اتصال به سرور VPS
سرویس Remote Desktop به معنای قابلیت کامپیوترها برای اتصال و کنترل از راه دور بوسیله اینترنت و یا در بستر شبکه داخلی می باشد.
سرویس Remote Desktop یا همان RDP پروتکلی متعلق به مایکروسافت بوده و این نرم افزار از نسخه ویندوز xp به بعد به صورت پیش فرض در ویندوز وجود دارد.
استفاده از ریموت دسکتاپ در اتصال به سرور هایی با سیستم عامل ویندوز کاربرد فراوانی دارد .
پورت پروتکل RDP به صورت پیش فرض ۳۳۸۹ است و می توانید با انجام تنظیماتی در ریجیستری ویندوز آن را به پورت دلخواه دیگری تغییر دهید.
برنامه های سوم شخص
برنامه های سوم شخص برنامه هایی هستند که برای کار درون سیستم عامل ها ساخته شده اند که بوسیله افراد و یا شرکت هایی به غیر از شرکت های سازنده سیستم عامل ساخته شده اند.
برخی از برنامه های سوم شخص عبارتند از:
با این نرم افزارها نیز شما می توانید به سیستم ویندوزی مقصد ریموت بزنید و کنترل آن را به دست بگیرید ولی این برنامه ها Remote Desktop مایکروسافت به حساب نمی آیند و در واقع این ها Third Party Utility هایی هستند که توسط آنها می توانید از راه دور به سیستم مورد نظر از طریق بستر شبکه ارتباط برقرار کنید.
برای ارتباط Remote Desktop و اتصال به رایانه یا سرور مقصد از راه دور، سیستم عامل مقصد شما باید دارای یک آی پی استاتیک بوده و همچنین شما باید قابلیت Remote Desktop را در سیستم عامل مقصد فعال کرده باشید تا بتوانید به آن متصل شوید و همچنین باید از یک نام کاربری(User) که در سیستم مقصد قابل اعتبار سنجی و Authenticate باشد استفاده کنید.
در شبکه های Domain، شما میتوانید هم از User های لوکال سیستم مقصد و هم از طریق User های تعریف شده در اکتیو دایرکتوری برای اتصال به سیستم مورد نظر استفاده کنید و آن User حتما باید مجوز ریموت دسکتاپ را داشته باشد.
در نرم افزارهای Third Party Utility نیاز به مجوز ریموت دسکتاپ نیست و فقط باید از هر نرم افزاری که استفاده می کنید در مبداء و هم در مقصد نصب شده باشند و ترجیحا ورژن های آن هم یکی باشند.
راه اندازی سرویس ریموت دسکتاپ یا اتصال از راه دور در سیستم های تحت ویندوز:
در مرحله ی اول شما یا شخص دیگری باید به سیستم مورد نطر لاگین کرده و در واقع سیستم مقصد روشن و در دسترس باشد.
در مرحله ی بعد این سرویس در ویندوز مقصد باید فعال باشد،در صورت فعال نبودن به مسیر زیر رفته و آن را فعال کنید:
Setting>system>remote desktop
مطابق تصویر زیر آن را فعال می کنیم:
به صورت پیش فرض گزینه های بیدار نگه داشتن دستگاه برای اتصال به اینترنت و قابل شناسایی بودن در شبکه فعال هستند.
برای دیدن و یا تغییر این دو گزینه میتوانید با کلیک برروی گزینه ی Show Setting کلیک کرده و آنها را غیر فعال کنید در غیر این صورت گزینه ی Advances Setting را انتخاب کرده و ادامه ی تنطیمات را انجام دهید.
در این قسمت گزینه ی Require Computers to use Network Level Authentication که اصطلاحا NLA نام دارد باید تیک خورده باشد. nla پروتکلی است که امنیت اتصال از راه دور یا ریموت را برقرار کرده و طبق این پروتکل کاربران باید قبل از دسترسی به سیستم مقصد احراز هویت شده باشند در غیر این صورت امکان اتصال فراهم نخواهد شد.
اگر سیستمی که شما قصد اتصال به آن را دارید با سیستم شما در یک شبکه قرار دارد می توانید قسمت External Connection را نادیده بگیرید.
قسمت Remote desktop port شماره پورتی که این سرویس از آن استفاده میکند را نمایش میدهد.
با کلیک برروی فلش به مرحله ی قبل بازگردید و این بار گزینه ی Remote Desktop Setting را انتخاب کنید.
به طور پیش فرض تمام یوزر هایی که دسترسی ادمین به سیستم مقصد داشته باشند می توانند به آن دسترسی داشته باشند.
اگر شما از اکانت مایکروسافت خود برای ورود به ویندوز استفاده میکنید و اکانت شما دارای دسترسی ادمین است بهترین انتخاب برای دسترسی ریموت به سیستم ،اکانت مایکروسافت است اما اگر قصد دارید به یوزر دیگری دسترسی ریموت بدهید با انتخاب گزینه ی Select Users That Can Remotely Access This PC پنجره ی جدیدی برای شما باز خواهد شد که در قسمت پایین آن مطابق شکل نام یوزر دلخواه را تایپ کرده و در نهایت با ok تایید میکنید.
در آخر ، نام این سیستم را یادداشت کنید زیرا برای اتصال از راه دور به آن نیاز خواهید داشت. اگر می خواهید می توانید نام سیستم را به نام راحت تری برای یادآوری تغییر دهید ، این مراحل را دنبال کنید. بعد از پایان کار ، صفحه تنظیمات کنترل از راه دور را ببندید.
نحوه ی اتصال از راه دور در ویندوز:
حال فرض کنید که می خواهید از طریق سیستم خود در منزل به یک سیستم دیگر متصل شوید.
با کلیک برروی”Start” و سپس ” Accessory Tool ” گزینه ی را انتخاب کنید.
روند کار برای سیستم عامل هایی ۱۰ به قبل کمی تفاوت دارد در ویندوز ۸.۱ با انتخاب کلید های ” win” و “s” صفحه ی سرچ برای شما باز خواهد شد که در آن قسمت یا تایپ windows remote desktop می توانید آن را انتخاب کنید.
در ویندوز ۷ نیز با انتخاب گزینه ی “start ” و سپس فولدر ” Open Accessories ” گزینه ” Remote Desktop Connection ” را انتخاب کنید.
با توجه به ورژن ویندوز خود و بعد از انتخاب گزینه ” Remote Desktop Connection ” صفحه ی جدیدی برای شما باز خواهد شد که در قسمت ” Computer Name ” باید نام کامپیوتر مقصد و یا آدرس آی پی آن را باید وارد کنید.
با انتخاب گزینه ی ” Show Option ” یوزری را که میخواهید با آن به کامپیوتر مقصد لاگین کنید، وارد کرده و در نهایت اگر قصد دارید که این یوزر برای اتصال های بعدی ذخیره گردد گزینه ی ” Allow me to save credential ” را تیک بزنید و گزینه ی ” connect ” را کلیک کنید.
در نهایت پسورد یوزر مربوطه را وارد کنید و اگر قصد ذخیره ی پسورد را دارید و نمیخواهید هر بار پسورد را وارد کنید گزینه ی ” Remmeber Me ” را تیک بزنید و سپس برروی ” OK” کلیک کنید.
ممکن است پیامی دریافت کنید مبنی بر اینکه دسترسی رایانه از راه دور تأیید نمی شود بعد از دیدن ای پیام گزینه ” Don’t ask me again for connection to this computer ”
مطابق تصویر از این مرحله عبور کرده و گزینه”yes ” را انتخاب کنید.
اکنون شما به سیستم مورد نظر متصل شده و میتوانید برنامه ای در آن اجرا کنید،فایل های درون سیستم را باز کرده و با آن کار کنید و همچنین دیگر کارهایی که میتوان با یک سیستم انجام داد.
در بالای صفحه نیز یک نوار آبی رنگ برای شما نمایش داده میشود که میتوانید آن را بسته و یا مینیمایز کنید و یا اندازه ی پنجره آن را تغییر دهید.
گزینه ی سمت چپ نیز به شما این اجازه را میدهد که این اتصال را پین کرده و سرغت اتصال را بررسی کنید.
تنظیمات اتصال ریموت و یا اتصال از راه دور:
در مرحله ی قبل ،مطابق تصویر می توانید تنظیمات متفاوتی را اعمال کنید که هرکدام به صورت مختصر توضیح داده شده است:
General tab: در این قسمت می توانید تنظیمات مربوطه برای دسترسی از راه دور را به صورت فایل ذخیره کرده و آن را در کامپیوتر دیگری انتقال داده و استفاده کنید.
Display tab: در این قسمت می توانید اندازه ی پنجره ریموت و یا کیفیت تصویر را تغییر دهید.
Local Resources tab: در این قسمت میتوانید تنظیمات صدا را انجام دهید،و انتخاب کنید که چه زمانی کلید های ترکیبی ویندوز اعمال شود همچنین منابعی که در طول برقراری اتصال می خواهید استفاده کنید را مشخص کنید.
Experience tab: برای کنترل عملکرد ، میتوانید سرعت اتصال را به صورت دستی تنظیم کنید.Advanced tab: در این قسمت می توانید عملکرد پیش فرض را برای احراز هویت سرور تنظیم کنید.